Ungemiljøet på Korup Skole
Vores mål med undervisningen i Ungemiljøet er, at eleverne skal være trygge, de skal ses, og de skal vokse personligt, fagligt og socialt. Vi er optaget af, at eleverne er i trivsel.
TRIVSEL
Hver årgang har tilknyttet en inklusionsvejleder. Inklusionsvejlederen har fastlagte møder med teamet og indgår ligeledes i undervisningen på ugentlig plan. Alt dette gøres for at bevare og/eller højne god trivsel.
MOT
Siden starten af skoleåret 23/24 har vi i ungemiljøet også arbejdet med trivsel ud fra konceptet MOT.
Konceptet MOT, som betyder mod på dansk, stammer fra Norge, der er langt fremme, når det gælder unges trivsel. Siden 1997 har vi trænet unge i at vise mod for at styrke deres robusthed og fællesskaber. Gennem MOT arbejder vi med at give eleverne mod til at leve, mod til at vise omsorg og mod til at sige nej. (kilde: Motdanmark.dk)
Alle årgangene 7.-9. vil i løbet af et skoleår stifte bekendtskab med tilrettelagte MOT-moduler. Skolen har PT 3 uddannede MOT-coaches, som står for MOT-undervisningen.
Antimobbestrategi
Korup Skole har et værdiregelsæt og en antimobbestrategi http://kortlink.dk/27zty
Der arbejdes forebyggende i forhold til problemskabende ungegrupperinger og risikoadfærd som fx rusmidler. Vi har et godt samarbejde med både fritidsvejledere https://ungodense.dk/index.php?open=1355&menu_id=99
og SSP https://www.sspodense.dk/
Traditioner
På Korup Skole har vi faste traditioner, som skaber fællesskabsfølelse på tværs af årgange. Det afspejler sig blandt andet i:
- Morgensamling for hele skolen og også morgensamling for hele ungemiljøet; her enten synges der, tages relevante emner op eller begge dele
- Trimdag. Korup Skoles motionsdag, som altid ligger fredag inden efterårsferien.
- Juleklippedag, sidste fredag i november, ungemiljøet pyntes op - en hyggelig dag
- Uge 6, der arbejdes med de timeløse fag som sexualundervisning, netetik, ungegrupperinger mf.
- Fastelavn, hvor 8. årgang har en stor opgave
- Venskabsklasser på kryds og tværs af hele skolen
- OL-dag. Et trivselsarrangement den sidste uge inden sommerferien.
IT
I Ungemiljøet foregår det meste af undervisningen elektronisk. Alle elever skal derfor have en computer. Eleverne kan medbringe deres egen pc i skolen. Der er fuld respekt om, at dette ikke kan stilles som et krav til elever/forældre. For de elever, der ikke har mulighed for at medbringe egen pc, stiller skolen en pc til rådighed som årsudlån.
Lektier
Der vil være lektier, men ikke dag til dag lektier. Der kan forventes forskelligt fra elev til elev, og der kan laves individuelle aftaler i samarbejde med kontaktlærer eller faglærer.
Der vil være afleveringsopgaver, der også fylder derhjemme. Eleverne vil oftest have haft tid til at arbejde med opgaverne på skolen og lektien vil strække sig over flere dage, så det er muligt at afsætte tid til det.
Henvendelser vedr. manglende lavede lektier, skal I tage som en servicemeddelelse fra underviserne. I er velkomne til at respondere med et ok, tak for meddelelsen, det tager vi lige en snak om eller lignende.
Oplever I, at modtage rigtig mange af den slags beskeder, vil vi indkalde jer til et møde, hvor vi får talt om, hvordan vi håndterer det.
Elever som har fravær af den ene eller anden grund, er selv ansvarlige for at tjekke op på lektier, og hvad der i øvrigt er arbejdet med i undervisningen.
Andre relevante oplysninger
KOMMUNIKATION OG PLATFORME
Kommunikation
Vi vil gerne være dygtige til at kommunikere. Nogle forældre synes, det er for meget, andre for lidt. Noget der opleves som hverdag for skolens medarbejdere kan opleves som en stor og alvorlig sag for jer og omvendt. Vi opfordrer jer til at kontakte de undervisere, hvor I tænker, der er noget, I skal have talt om.
Ledelsen kontaktes, når I har forsøgt at samarbejde med jeres barns underviser, og ikke føler, I bliver hørt.
Skolebestyrelsen kontaktes, ved overordnede principielle sager, eller I ikke føler, at skolens ledelse tager jer alvorligt.
Aula
Det er her vi skriver til jer, og I kan kontakte os. Det er også muligt, at I skriver, at I ønsker at blive kontaktet af en underviser på telefon eller omvendt. Ind i mellem er det lettere at ringe, men aftal gerne et tidsrum på Aula, så alle har tid på pågældende tidspunkt. Tjek Aula med jævne mellemrum, da meddelelser og opslag om ture, praktik og alt mulig andet foregår her.
Timeplanerne
Hver klassetrin har sin egen Timeplan-side. Det er en dynamisk platform, hvor årsplaner, lektier, undervisningsmaterialer, opgaver afleveringer m.m findes. På klassetrinenes sider herinde er der link ind til timeplanen.
Classroom
Ligeledes en dynamisk platform, hvor eleverne arbejder med deres opgaver i løbet af skoledagen. Det er også her, at eleverne afleverer mange af deres opgaver.
Meddelelsesbogen
Via Aula kan man tilgå Meddelelsesbogen. Her kan man se elevernes karakterer og deres faglige status i fagene dansk og matematik.
Fravær
Helt praktisk fungerer det sådan at jeres børns fravær registreres enten som lovlig fravær - det er når I giver besked ved sygdom, tandlægebesøg eller speciallægebesøg. Ulovligt fravær, som er når Jeres børn ikke dukker op, enten til enkelte timer eller hele dage, uden underviserne får besked. Ekstraordinært fri, det er når I har kontaktet skolens ledelse vedrørende fri til særlige begivenheder som guldbryllup særlig feriefri eller andet. Det vurderes ift. jeres barns øvrige deltagelse i skolen, som efterfølgende registreres som ekstraordinært fri eller ulovligt fravær.
Hver måned får skolen besked fra Odense Kommune om elever der er på 10% fravær, og om fraværet er faldende eller stigende. Kontaktlæreren vil kontakte jer når fraværet er over 10%.
Praktik
Vi har på Korup skole et rigtig godt samarbejde med de erhvervsdrivende i lokalområdet, og de er meget fleksible i forhold til individuelle praktikforløb af kortere eller længere varighed.
Elevråd
Vi ønsker at inddrage vores elever så meget som muligt, derfor finder vi det vigtigt, de er med i processerne omkring deres skole. Vi ønsker de er samarbejdspartnere omkring nye tiltag og ændringer. Vi ønsker også de er aktive i formidlingen til deres klassekammerater. De har fx været med i processen omkring mobilfri pause.
Skolemad
Det er muligt at bestille skolemad https://www.skolemad.nu/
REGLER I UNGEMILJØET
Mobiltelefoner
Vi har på opfordring fra skolebestyrelsen lavet en proces omkring mobiltelefoner og pc’er i pauserne. Det har betydet, at hele skoledagen er mobilfri, eleverne afleverer deres telefoner ved timens start om morgenen og får dem først udleveret, når de har fri. Det kan i nogle timer blive aktuelt at bruge mobiltelefonerne som værktøj i undervisningen, og de vil så blive udleveret i den pågældende time og samlet ind igen ved timens afslutning.
Indesko
Eleverne må ikke have deres sko på indenfor, men må gerne have et par ekstra sko med som de bruger som indesko.
Skabe
Alle elever har deres eget skab, som de har mulighed for at låse med egen hængelås. Her kan de fx lægge deres personlige ejendele og pc i pauserne
Kontakt
Hvis du/I mangler informationer i ovenstående, så skriv til Tobias Krogh Hedemann på tohed@odense.dk.